Mislykket sjokoladekake

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne sjokoladekaken har fått navnet på grunn av sitt lite flatterende utseende. Den kan kanskje se mislykket ut, men smaker fantastisk, og har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.  
  2. Smelt sjokolade og smør i en liten kjele. Sikt mel og bakepulver sammen. Bruk en slikkepott og vend inn sjokoladeblandingen og melet vekselvis i eggedosisen.
  3. Hell røren i en smurt og melstrødd form, 22 cm i diameter. Sett formen på nederste rille i ovnen på 210 °C og stek i 15-20 minutter. Kaken skal fortsatt være litt "dissete" i midten.
  4. Avkjøl kaken i formen og flytt den forsiktig over på et fat. 

Dryss over melis før servering og server gjerne kaken med friske bær.

 

Norske egg er fri for salmonella, og at vi derfor trygt kan spise rå egg og bruke egg som eggedosis i kaker og desserter.