Mini pavlova med lune bjørnebær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pavlova er en favoritt! Sprø marengs med en seig og god kjerne i små porsjoner, toppet med fløyelsmyk eggekrem og lune bjørnebær - altså; en perfekt dessert til jul eller nyttår!
Ingredienser
porsjoner
Marengsbunner:
-
4 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
250 g sukker , gjerne finkornet -
2 ss maisenna -
1 ts hvitvinseddik
Eggekrem:
-
4 stk. eggeplomme -
3 dl melk -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater -
1,5 dl kremfløte
Lune bjørnebær:
-
0,5 dl sukker -
400 g frosne bjørnebær , eventuelt skogsbær -
frø fra
1 stk. vaniljestang -
1 stk. hel kanel -
eventuelt saft fra ca.
0,25 stk. sitron