Marokkansk lammegryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Et pust av det eksotiske kjøkken. En slik tagine, marokkansk gryte, kan lages uten en spesialgryte, så her er det bare å koke.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. gulrot -
2 stk. løk -
300 g potet -
1 stk. rød chili -
2 ss solsikkeolje -
800 g fårikålkjøtt -
50 g svisker -
50 g tørket aprikos -
50 g mandler -
1 ts malt spisskummen -
1 stk. hel kanel -
6 dl vann -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skrell gulrot, potet og løk, og del grønnsakene i biter.
- Splitt chili på langs. Fjern frøene og finhakk chilien.
- Ha olje i en tykkbunnet kjele, og sett den på medium varme. Tilsett kjøttet og brun det på alle sider.
- Tilsett grønnsakene i gryta, og bland sammen. Ha i svisker, aprikos, mandler og krydder, og la det steke noen minutter i gryta, før du heller i vann.
- La retten småkoke i en og en halv time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med ris, couscous eller brød.
Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.