Marokkansk-inspirert lammegryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De aller fleste som har vært på ferie i Marokko eller Tunis har fått servert mat tilberedt i en tagine – berbernes særegne kokekar i leire. Krydder, honning og frukt sammen med lammekjøtt utgjør en fantastisk smakskombinasjon. Har du ikke en tagine, så gjør som oss, og bruk en jerngryte med lokk isteden!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 2 stk. finhakket løk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts safran
  • 2 ts salt
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 7,5 dl vann
  • 250 g stenfrie svisker
  • 1 ss honning

Slik gjør du

Server gjerne gryten med ferskt fint brød eller med couscous.  

Ha gjerne en skål med grovhakkede mandler på bordet ved servering. Et dryss med dette over maten gir både en fin konsistensbrytning og god harmonerende smak.