Marokkansk-inspirert lammegryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
De aller fleste som har vært på ferie i Marokko eller Tunis har fått servert mat tilberedt i en tagine – berbernes særegne kokekar i leire. Krydder, honning og frukt sammen med lammekjøtt utgjør en fantastisk smakskombinasjon. Har du ikke en tagine, så gjør som oss, og bruk en jerngryte med lokk isteden!
Ingredienser
-
1 kg benfritt grytekjøtt av lam -
2 ss nøytral olje -
2 stk. finhakket løk -
1 ss finhakket frisk ingefær -
3 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts safran -
2 ts salt -
2 stk. hel kanel -
1 ts malt koriander -
7,5 dl vann -
250 g stenfrie svisker -
1 ss honning
Slik gjør du
1. Varm opp en jerngryte og ha i olje.
2. Ha i løk, ingefær, hvitløk, safran, salt, kanelstang, og koriander. Fres til det hele er blankt, og har fått en jevn og fin gulfarge.
3. Tilsett kjøtt og vann, og kok opp. Sett på lokk og trekk på svak varme (under kokepunktet) i 2,5- 3 timer, eller til kjøttet er mørt og slipper bena.
4. Tilsett svisker og la gryten småkoke uten lokk i 20 minutter slik at sausen blir tykkere, men uten at sviskene forsvinner i sausen. Rør inn honning og la det småkoke i 15 min.
Server gjerne gryten med ferskt fint brød eller med couscous.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.