Marokkansk-inspirert lammegryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
De aller fleste som har vært på ferie i Marokko eller Tunis har fått servert mat tilberedt i en tagine – berbernes særegne kokekar i leire. Krydder, honning og frukt sammen med lammekjøtt utgjør en fantastisk smakskombinasjon. Har du ikke en tagine, så gjør som oss, og bruk en jerngryte med lokk isteden!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg benfritt grytekjøtt av lam -
2 stk. finhakket løk -
1 ss finhakket frisk ingefær -
3 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts safran -
2 ts salt -
2 stk. hel kanel -
1 ts malt koriander -
2 ss nøytral olje -
7,5 dl vann -
250 g stenfrie svisker -
1 ss honning
Slik gjør du
Server gjerne gryten med ferskt fint brød eller med couscous.
Ha gjerne en skål med grovhakkede mandler på bordet ved servering. Et dryss med dette over maten gir både en fin konsistensbrytning og god harmonerende smak.