Marengstopper til 17.mai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små, søte marengstopper i rødt, hvitt og blått blir satt pris på av både liten og stor til 17. mai. Server dem i en liten skål, eller som pynt til festkaken. 

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. romtempererte eggehvite
  • 1 klype salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 0,25 ts rød konditorfarge
  • 0,25 ts blå konditorfarge (tykk)

Slik gjør du

1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron.

2. Ha eggehviter i bollen og pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.

3. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

4. Ha en rund tipp i sprøyteposen (størrelse 8-10), og brett den litt ned. Lag små tynne striper med konditorfarge langs innsiden av posen. Ha rød og blå farge om hverandre, 6 striper totalt. Bruk gjerne en malekost for å enklere komme til.

5. Ha marengsen i sprøyteposen og fest bakepapiret til stekebrettet ved å sprøyte litt marengs på undersiden av papiret i hvert hjørne.

6. Sprøyt ut marengsen i små topper. Sett den i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.