Mangochutney
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. moden mango -
1 båt hvitløk -
1 ts frisk ingefær -
1 stk. rød chili -
1 ss eddik, 7 % -
1 ss sukker -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Skrell og skjær mango i små biter.
- Hakk hvitløk, og riv ingefær fint. Del chili på langs, skrap ut noen av frøene og finhakk.
- Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Senk varmen og la alt småkoke i ca 10 minutter, til mangobitene er myke og blanke. Kjør massen i hurtigmikser eller med stavmikser til den er så fin/ grov som du vil ha den.
- Smak eventuelt til med sukker og salt.
- Server mangochutney til indisk mat eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.
Får du tak i moden indisk eller pakistansk mango, gir de en enda mer markant mangosmak. Lag like godt en stor porsjon – chutneyen holder seg godt i kjøleskapet om den oppbevares i et tett glass.