Mangochutney

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mangochutney stammer fra India, og er fast følge til mange indiske retter. Men den er også deilig tilbehør til spekemat eller grillet kylling eller svin. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. moden mango
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær mango i små biter.
  2. Hakk hvitløk, og riv ingefær fint. Del chili på langs, skrap ut noen av frøene og finhakk.
  3. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. Senk varmen og la alt småkoke i ca 10 minutter, til mangobitene er myke og blanke. Kjør massen i hurtigmikser eller med stavmikser til den er så fin/ grov som du vil ha den.
  4. Smak eventuelt til med sukker og salt.
  5. Server mangochutney til indisk mat eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. 
Får du tak i moden indisk eller pakistansk mango, gir de en enda mer markant mangosmak. Lag like godt en stor porsjon – chutneyen holder seg godt i kjøleskapet om den oppbevares i et tett glass.