Makroner med limeganach

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Makroner er små, fargerike. Sprø utenpå og deilig fyll i mellom. Disse populære småkakene lager du enkelt selv - med litt øvelse....

Ingredienser

porsjoner

Mandelmakroner:

  • 130 g skåldede mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 100 g eggehvite

Limeganach med ingefær:

  • finrevet skall av 1 stk. lime
  • 0,25 stk. lime
  • 0,75 dl kremfløte
  • ca. 2 ts finrevet frisk ingefær
  • 20 g glukose eller honning
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ss smør

Slik gjør du

  1. Kjør mandler og melis til fint mel i en foodprossesor. Sikt mandelmelet. 
  2. Pisk eggehviter stive. Tilsett sukker og pisk videre til stiv marengs. Bland nøtte- og melisblandingen i marengsen med en slikkepott. Blandingen er passe mye rørt når den har fått en glatt og fin konsistens og renner passe lett fra slikkepotten. Tilsett eventuelt konditorfarge for å få ulike farger på makronene.
  3. Sprøyt ut massen (bruk tyll nr. 10) til størrelsen av en 5-krone på et bakepapir. Test at de pent holder fasongen uten topper. La dem stå i 20 minutter før de stekes, slik at det dannes en liten hinne. 
  4. Stek kakene på 150 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl kakene.
  5. Ha revet lime og limesaft i en kjele og kok det helt inn. Tilsett fløte og ingefær og kok opp.
  6. Ha sjokoladen i foodprossesor og sil den kokende fløteblandingen over sjokoladen. Tilsett smør og kjør den glatt.
  7. Ha på fyllet mellom to lag mandelmakroner.

 

Å skålde mandler vil si at man har mandlene i en kjele med kokende vann i ca. 1 minutt til skinnet løsner fra mandlene. Sil fra mandlene og legg dem over i kaldt vann. Fjern skinnet på mandlene og fordel dem utover på et brett til tørking i 1 døgn.