Makroner med limeganach
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Makroner er små, fargerike. Sprø utenpå og deilig fyll i mellom. Disse populære småkakene lager du enkelt selv - med litt øvelse....
Ingredienser
porsjoner
Mandelmakroner:
-
130 g skåldede mandler -
170 g melis -
80 g sukker -
100 g eggehvite
Limeganach med ingefær:
-
finrevet skall av
1 stk. lime -
0,25 stk. lime -
0,75 dl kremfløte -
ca.
2 ts finrevet frisk ingefær -
20 g glukose eller honning -
100 g mørk sjokolade, 70% kakao -
0,5 ss smør
Slik gjør du
- Kjør mandler og melis til fint mel i en foodprossesor. Sikt mandelmelet.
- Pisk eggehviter stive. Tilsett sukker og pisk videre til stiv marengs. Bland nøtte- og melisblandingen i marengsen med en slikkepott. Blandingen er passe mye rørt når den har fått en glatt og fin konsistens og renner passe lett fra slikkepotten. Tilsett eventuelt konditorfarge for å få ulike farger på makronene.
- Sprøyt ut massen (bruk tyll nr. 10) til størrelsen av en 5-krone på et bakepapir. Test at de pent holder fasongen uten topper. La dem stå i 20 minutter før de stekes, slik at det dannes en liten hinne.
- Stek kakene på 150 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl kakene.
- Ha revet lime og limesaft i en kjele og kok det helt inn. Tilsett fløte og ingefær og kok opp.
- Ha sjokoladen i foodprossesor og sil den kokende fløteblandingen over sjokoladen. Tilsett smør og kjør den glatt.
- Ha på fyllet mellom to lag mandelmakroner.
Å skålde mandler vil si at man har mandlene i en kjele med kokende vann i ca. 1 minutt til skinnet løsner fra mandlene. Sil fra mandlene og legg dem over i kaldt vann. Fjern skinnet på mandlene og fordel dem utover på et brett til tørking i 1 døgn.