Makrell med grillede grønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg nyfisket makrell på grillen og gled deg over en av sommerens klassiske smaker! Tilbehøret griller vi også: halve paprika fylt med søte, små sherrytomater er enkelt, fargerikt og nydelig til den grillede fisken.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell á ca 500 g
  • 0,5 stk. sitron i skiver
  • 0,5 potte friske urter f.eks timian eller rosmarin
  • 2 ss nøytral olje

Grillet paprika og cherrytomat

  • 2 stk. paprika
  • 100 g gul cherrytomat
  • 100 g rød cherrytomat
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

 

 

Legg den grillede makrellen over på et stort fat sammen med de fylte paprikaene. Dryss over litt friske urter, og server, gjerne med nypotbareter og en klatt rømme.