Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makrell med grillede grønnsaker

Makrell med grillede grønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell á ca 500 g
  • 0,5 stk. sitron i skiver
  • 0,5 potte friske urter f.eks timian eller rosmarin
  • 2 ss nøytral olje

Grillet paprika og cherrytomat

  • 2 stk. paprika
  • 100 g gul cherrytomat
  • 100 g rød cherrytomat
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 317 kcal
Fett 17 g
Protein 34 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg nyfisket makrell på grillen og gled deg over en av sommerens klassiske smaker! Tilbehøret griller vi også: halve paprika fylt med søte, små sherrytomater er enkelt, fargerikt og nydelig til den grillede fisken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell á ca 500 g
  • 0,5 stk. sitron i skiver
  • 0,5 potte friske urter f.eks timian eller rosmarin
  • 2 ss nøytral olje

Grillet paprika og cherrytomat

  • 2 stk. paprika
  • 100 g gul cherrytomat
  • 100 g rød cherrytomat
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 317 kcal
Fett 17 g
Protein 34 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

 

 

trinn du kan merke av

Slik sløyer du makrell: Bruk en skarp og spiss kniv og før spissen av kniven inn i gatten, hullet midt på buken, og før den oppover mot hodet slik at buken åpner seg. Trekk ut alle innvollene og skyll godt. Vil du beholde hodet på, så fjern gjellene ved å skjære eller klippe dem ut. Skjær eller klipp vekk finner, og pass på at du får med alt. Om du vil fjerne hodet, så begynn med å gjøre det, da er det enda enklere å rense fisken.

Legg den grillede makrellen over på et stort fat sammen med de fylte paprikaene. Dryss over litt friske urter, og server, gjerne med nypotMakrell med grillede grønnsakereter og en klatt rømme.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 18.01.2025 05:10:29