Maistortilla med pulled pork

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tacos med pulled pork! Hjemmelagde mexicanske maistortilla er godt, glutenfritt og enkelt å få til. Fyll tortilla med saftig pulled pork og frisk og søt kålsalat med mango. Yummy!

Ingredienser

5  porsjoner
  • 550 g pulled pork

MAISTORTILLA:

  • 180 g maismel
  • 1 ts salt
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1,2 dl vann

KÅLSALAT:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 stk. revet gulrot
  • 1 stk. mango , i tynne strimler
  • 1 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse. 

Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.

2. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

3. Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, sukker og revet ingefær. Smak til med salt og pepper. Vend inn grønnsakene.

4. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.

Anrett myke maistortilla med den friske kålsalaten og saftig pulled pork. Dryss over grovhakket bladpersille før servering.