Lys og mørk sjokolademousse

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Desserten er prikken over i’en i et festmåltid! Her har du en prikk som får gjestenes øyne blanke – uansett hvor mette de er….

Ingredienser

6  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl kremfløte , stivpisket
  • 50 g melis
  • 2 ss appelsinjuice eller sitruslikør

Slik gjør du

  1. Smelt mørk sjokolade og kaffe i vannbad. Smelt forsiktig hvit sjokolade i en annen bolle. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl uten at sjokoladeblandingene stivner.
  2. Skill eggene. Bland to sammenvispede eggeplommer i smeltet mørk og to i hvit sjokolade. 
  3. Fordel halvparten av den stivpiskete kremen i hver sjokoladeblanding.
  4. Stivpisk eggehvitene med melis og fordel halvparten i hver sjokoladeblanding.
  5. Smak til med juice eller likør i den hvite sjokoladen. Fyll i små glass eller porsjonskåler med hvit og mørk sjokolademousse og sett kaldt.
  6. Pynt med litt med litt hakket sjokolade.