Lys og mørk sjokolademousse
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Desserten er prikken over i’en i et festmåltid! Her har du en prikk som får gjestenes øyne blanke – uansett hvor mette de er….
Ingredienser
6 porsjoner
-
100 g mørk sjokolade, 70% kakao -
100 g hvit sjokolade -
2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe -
4 stk. egg -
2 dl kremfløte , stivpisket -
50 g melis -
2 ss appelsinjuice eller sitruslikør
Slik gjør du
- Smelt mørk sjokolade og kaffe i vannbad. Smelt forsiktig hvit sjokolade i en annen bolle. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl uten at sjokoladeblandingene stivner.
- Skill eggene. Bland to sammenvispede eggeplommer i smeltet mørk og to i hvit sjokolade.
- Fordel halvparten av den stivpiskete kremen i hver sjokoladeblanding.
- Stivpisk eggehvitene med melis og fordel halvparten i hver sjokoladeblanding.
- Smak til med juice eller likør i den hvite sjokoladen. Fyll i små glass eller porsjonskåler med hvit og mørk sjokolademousse og sett kaldt.
- Pynt med litt med litt hakket sjokolade.