Luftig avokadokrem med sprøstekt fenalår
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sprøstekt fenalår og fløyelsmyk avokadokrem blir en lekker og spennende liten rett. Server den som en appetittvekker, forrett eller som en del av et tapasbord.
Ingredienser
-
8 skiver fenalår i tynne strimler -
1 ss nøytral olje til steking
Avokadokrem:
-
2 stk. avokado -
0,5 ss sitronsaft -
1,5 ss lettrømme -
2 stk. eggehvite -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Stek fenalår i en varm panne med litt olje til det er sprøtt, og legg det over på en tallerken med et ark kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.
3. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og ha det i en liten bolle sammen med sitronsaft og lettrømme. Kjør til en jevn og fin puré med en stavmikser, eventelt i en foodprosessor.
4. Pisk eggehvite i en ren og tørr bolle til den er helt stiv. Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten i avokadopuréen og smak til med salt og pepper.
5. Fordel den luftige kremen i serveringsglass, bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben.
Ha på sprøstekt fenalår og drypp over litt god olivenolje rett før servering.