Luftig avokadokrem med sprøstekt fenalår

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprøstekt fenalår og fløyelsmyk avokadokrem blir en lekker og spennende liten rett. Server den som en appetittvekker, forrett eller som en del av et tapasbord.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver fenalår i tynne strimler
  • 1 ss nøytral olje til steking

Avokadokrem:

  • 2 stk. avokado
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 1,5 ss lettrømme
  • 2 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Stek fenalår i en varm panne med litt olje til det er sprøtt, og legg det over på en tallerken med et ark kjøkkenpapir slik at oljen renner av. 

2. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

3. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og ha det i en liten bolle sammen med sitronsaft og lettrømme. Kjør til en jevn og fin puré med en stavmikser, eventelt i en foodprosessor. 

4. Pisk eggehvite i en ren og tørr bolle til den er helt stiv. Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten i avokadopuréen og smak til med salt og pepper.

5. Fordel den luftige kremen i serveringsglass, bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben. 

Ha på sprøstekt fenalår og drypp over litt god olivenolje rett før servering.