Linsekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Under dette lokket skjuler det seg en nydelig eggekrem med vanilje. Mmmm....

Ingredienser

10  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 ss sukker
  • 2 stk. eggeplomme
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Vaniljekrem

  • 4 dl melk
  • 1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer, mel og bakepulver. Elt deigen sammen, pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet mens fyllet lages.
  2. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Klem 2/3 av deigen ut i en rund form på 22 cm. Fordel vaniljekremen over og kjevle ut resten av deigen som lokk.
  4. Stek kaken ved 200 °C i ca. 30 minutter til den er gyllen og ferdig stekt.