Linsekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Under dette lokket skjuler det seg en nydelig eggekrem med vanilje. Mmmm....
Ingredienser
10 porsjoner
-
150 g smør -
3 ss sukker -
2 stk. eggeplomme -
3 dl hvetemel -
2 ts bakepulver
Vaniljekrem
-
4 dl melk -
1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker -
6 stk. eggeplomme -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna
Slik gjør du
- Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer, mel og bakepulver. Elt deigen sammen, pakk den godt inn og legg den i kjøleskapet mens fyllet lages.
- Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann.
- Klem 2/3 av deigen ut i en rund form på 22 cm. Fordel vaniljekremen over og kjevle ut resten av deigen som lokk.
- Stek kaken ved 200 °C i ca. 30 minutter til den er gyllen og ferdig stekt.