Limemarinert kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lime i marinade gir herlig smak. Lag limemarinert kylling av hel kylling som du deler i serveringsstykker, eller bruk ferdig oppdelte kyllinglår.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1200 g) -
50 g smør
Lime-marinade:
-
1 dl olivenolje -
saften av
2 stk. lime -
1 bunt frisk kruspersille -
2 båter presset hvitløk
Persillesaus:
-
2 stk. sjalottløk -
1 ss smør -
2 ss hakket frisk kruspersille -
4 dl tørr hvitvin -
2 stk. eggeplomme -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Del kyllingen i 4 serveringsstykker, og legg dem i limemarinade i 3-4 timer i kjøleskapet.
- Legg stykkene i en ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 160 °C i 40-45 minutter.
- Finhakk løken. Fres den i smør i en kjele sammen med persille til løken blir blank. Tilsett vin og la det koke i 5 minutter. Ta kjelen av platen.
- Visp eggeplommene lett sammen og rør inn litt av sausen. Hell så alt tilbake i kjelen under omrøring. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper.
Server limemarinert kylling med kokte rotgrønnsaker og kokte poteter.