Limemarinert kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lime i marinade gir herlig smak. Lag limemarinert kylling av hel kylling som du deler i serveringsstykker, eller bruk ferdig oppdelte kyllinglår.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g)
  • 50 g smør

Lime-marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 2 stk. lime
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 2 båter presset hvitløk

Persillesaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 4 dl tørr hvitvin
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 4 serveringsstykker, og legg dem i limemarinade i 3-4 timer i kjøleskapet.
  2. Legg stykkene i en ildfast form. Pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 160 °C i 40-45 minutter. 
  3. Finhakk løken. Fres den i smør i en kjele sammen med persille til løken blir blank. Tilsett vin og la det koke i 5 minutter. Ta kjelen av platen.
  4. Visp eggeplommene lett sammen og rør inn litt av sausen. Hell så alt tilbake i kjelen under omrøring. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper.

Server limemarinert kylling med kokte rotgrønnsaker og kokte poteter.