Lemon curd (sitronsmør)

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade!

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca 5 dl ferdig curd

  • 3 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør , i terninger
  • finrevet skall fra 3 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, sukker og sitronsaft i en glass- eller stålbolle som leder varme godt.
  2. Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over middels varme og varm opp eggeblandingen under konstant visping. Fortsett å vispe til blandingen tykner. Dette tar minst 20 minutter.
  3. Ta bollen vekk fra varmen og visp inn finrevet sitronskall og smør i terninger.  Pass på at alt smøret løser seg helt opp. 
  4. Hell lemoncurden i rene og tørre glass og skru på tett lokk. Avkjøl helt.
Lemoncurden er holdbar i opptil 3 uker i kjøleskap.
 
Pasjonsfruktcurd: Press innmaten av 2 pasjonsfrukt gjennom en sikt. Estatt noe av sitronsaften med pasjonsfruktsaften.
Lime curd: Bytt ut sitronsaft og -skall med saft og skall av 5 lime.
Blåbærcurd: Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte noe av sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.