Lemon curd (sitronsmør)
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade!
Ingredienser
porsjoner
En porsjon gir ca 5 dl ferdig curd
-
3 stk. egg -
250 g sukker -
2,5 dl sitronsaft -
100 g romtemperert smør , i terninger -
finrevet skall fra
3 stk. sitron
Slik gjør du
- Visp sammen egg, sukker og sitronsaft i en glass- eller stålbolle som leder varme godt.
- Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over middels varme og varm opp eggeblandingen under konstant visping. Fortsett å vispe til blandingen tykner. Dette tar minst 20 minutter.
- Ta bollen vekk fra varmen og visp inn finrevet sitronskall og smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg helt opp.
- Hell lemoncurden i rene og tørre glass og skru på tett lokk. Avkjøl helt.
Lemoncurden er holdbar i opptil 3 uker i kjøleskap.
Pasjonsfruktcurd: Press innmaten av 2 pasjonsfrukt gjennom en sikt. Estatt noe av sitronsaften med pasjonsfruktsaften.
Lime curd: Bytt ut sitronsaft og -skall med saft og skall av 5 lime.
Blåbærcurd: Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte noe av sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.