Lefser med lam
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.
Ingredienser
porsjoner
Injera (lefser):
-
500 g hvetemel -
500 g byggmel -
0,5 stk. gjær -
1 ts salt -
1 l vann
Beg tebs (fyll):
-
300 g benfritt lammekjøtt feks. lammelår -
1 stk. løk -
1 stk. rød chili -
2 ss finhakket frisk rosmarin -
2 ss finhakket frisk ingefær -
2 ss olivenolje til steking -
1 ts salt
Slik gjør du
- Injera: Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien. Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre. Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter. Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
- Beg tebs: Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær. Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt. Serveres til lefsene.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.