Lasagne med rein og syltede kantareller
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Med reinsdyrskav og kantareller har du med ett oppgradert hverdagens lasagne til en festfin selskapsrett.
Ingredienser
4 porsjoner
-
500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av rein -
2 ss smør -
1 stk. finhakket løk -
2 stk. revet gulrot -
4 dl vann -
1 dl kremfløte -
2 ss konsentrert viltkraft eller viltfond -
2 ss rognebærgelé -
1 ss soyasaus -
5 stk. knuste einebær -
1 ts tørket timian -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss maisenna utrørt i kaldt vann
Syltede kantareller:
-
150 g renset kantarell -
0,5 stk. rød chili -
1 båt hvitløk -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik -
0,5 ts salt -
4 stilker frisk timian
-
6 stk. lasagneplater -
2 dl revet hvitost
Slik gjør du
- Skjær store kantareller i mindre biter. Rens chili, og skjær den i skiver. Finhakk hvitløk. Kok opp chili, hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i kantareller når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet kantarell på glass med lokk.
- Kok opp vann i en stor kjele. Ha i olje og salt og forkok lasagneplater i ca. 5 minutter. Ta dem forsiktig ut, legg dem på et klede og dekk til med et klede eller litt plastfolie slik at de ikke tørker inn.
- Kjør reinsdyrskav raskt i food-prosessoren til det er finhakket. Gjør dette i to omganger, da har du mer kontroll og får et jevnere resultat.
- Brun finhakket reinsdyrskav raskt i en stekepanne med litt smør. Bruk sterk varme og stek kjøttet i to omganger slik at det ikke begynner å koke.
- Fres løk og gulrot blankt i en stekepanne med smør. Tilsett vann, fløte, viltkraft, gelé, soyasaus, einebær og timian. La det koke i ca. 5 minutter.
- Ha kjøttet over i sausen og smak til med salt og pepper. Spe med maisenna utrørt i kaldt vann og kok opp til sausen tykner.
- Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med saus. Strø revet ost over, og sett formen inn i en forvarmet ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.
Server lasagnen med syltede kantareller, en frisk salat og gjerne litt rørte tyttebær.