Lammesugo

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammesugo med orecchiette fra Italia er en italiensk klassiker. Orecchietto er skjellformat pasta. Mange ingredienser gir mye god smak til denne gryten.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 4 ss olivenolje til steking
  • 6 stk. sjalottløk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. fennikel
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 dl lammekraft
  • 1 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 1 ss mild karri
  • 2 stk. laurbærblad
  • 4 ss frisk timian
  • 2 ss rosiner
  • 400 g skjellformet pasta
  • 4 ss bladpersille
  • 100 g revet parmesan

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i ca. 2 cm terninger. Brun det raskt i en varm gryte med olje. Ta det opp og legg til side på en tallerken.

2. Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, fennikel, stilkselleri, gulrot og chili. Stek alt i gryta og tilsett tomat, lammekraft og madeira.

3. Legg kjøttet tilbake i gryta og tilsett salt, karri, laurbærblad, timian og rosin.

4. La gryta småkoke på middelsvarme under lokk i 1 time. Ta lokket av etter 1 time og la gryta koke videre i ca 20 minutter.

5. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Klipp opp persille og strø den over gryta rett før servering. Server lammesugoen med pasta og dryss revet parmesan over. 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.