Lammelår på italiensk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

På nesten alle kjøkken i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammelåret får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 3 ss ferskpresset appelsin
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. appelsin

Slik gjør du

  1. Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløk i tynne skiver, stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvister. Skyll sitron og appelsin, del dem i to og legg dem i langpanna med snittflaten mot lammelåret.
  2. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i ca. 3 timer. Når steketermometeret viser 65 °C er steken medium, og på 70 °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på 75 °C. 
  3. La låret hvile minst 15 minutter innpakket i aluminiumsfolie før det skjæres opp.

Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.