Lammelår på italiensk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
På nesten alle kjøkken i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammelåret får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg -
3 ss ferskpresset appelsin -
6 ss olivenolje -
1 ts salt -
1 ts pepper -
6 båter hvitløk -
1 bunt frisk rosmarin -
1 stk. sitron -
1 stk. appelsin
Slik gjør du
- Gni lammelåret godt inn med appelsinsaft, olje, salt og pepper. Del hvitløk i tynne skiver, stikk lommer i låret med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvister. Skyll sitron og appelsin, del dem i to og legg dem i langpanna med snittflaten mot lammelåret.
- Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek på 125 °C i ca. 3 timer. Når steketermometeret viser 65 °C er steken medium, og på 70 °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på 75 °C.
- La låret hvile minst 15 minutter innpakket i aluminiumsfolie før det skjæres opp.
Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.
I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.