Lammekoteletter Navarra

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter kan lages på utallige måter. Her har de fått følge av tomater, hvitløk og sitron.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lammekotelett
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 150 g kokt skinke i terninger
  • 1 stk. løk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. sitron (kun revet skall)

Slik gjør du

  1. Hakk løk og skjær skinke i terninger. Finhakk hvitløk og persille.
  2. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.
  3. Surr skinke, løk, tomater, hvitløk, persille og sitronskall i pannen ca. 5 minutter.
  4. Legg kotelettene tilbake i pannen og la det hele godgjøre seg i ca. 5 minutter.

 

Server med ris eller pasta.

Sitronsmaken i denne retten er ganske fremtredende. Derfor er det lurt å smake seg frem. Et alternativ til kokt skinke kan være spekeskinke.