Lammekjøtt med grønnsaker - Lambakjøt meth Grænmeti

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne islandske lammeretten er en fårikål i fåreklær. Ser man litt nærmere på den, er det fårikål frisket opp med litt andre grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt
  • 500 g hodekål
  • 500 g nepe
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kraft fra koking , evt. buljong
  • 1 stk. stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver

Slik gjør du

  1. Tørk kjøttet og skjær det i terninger. Ha vann i en stor gryte, tilsett salt og kok opp. Ha i kjøttet og la det koke i 25 minutter. Fjern skummet etter hvert som det danner seg.
  2. Rens kålen og skjær den i mindre biter. Vask og skrell nepene og del dem i fire. Ha kål og neper over i gryta og la det koke sammen med kjøttet til grønnsakene er møre.
  3. Smelt smør i en kjele. Rør inn melet og spe med kraften, litt etter litt mens du rører hele tiden, til sausen er passe tykk. Smak til med salt og pepper, og tilsett skivet selleri.

Anrett kjøtt og grønnsaker på et fat og hell sausen over. Server med kokte poteter.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.