Lammegryte med dill og skogens gull

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Årets ferske lammekjøtt og kantareller er to av høstens beste ingredienser, og i samme gryte må det bare bli godt! Med lammeskav eller tynne strimler av lammekjøtt har du denne deilige retten ferdig på rekordtid.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammeskav eller strimlet lammekjøtt
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 stk. løk i grove biter
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice

Slik gjør du

  1. La lammeskavet ligge på kjøkkenbenken en stund, til det er halvtint.
  2. Kutt løk i grove biter.
  3. Varm en dyp stekepanne eller jerngryte med olje/margarin og fres kjøtt i omganger. Sett til side.
  4. Varm gryten på nytt med litt mer fett og stek sopp og løk. Ha kjøttet tilbake i gryten og tilsett hvitvin/eplemost. Kok opp og la det hele koke i 5 minutter.
  5. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet pepper. Sjekk at kjøttet er mørt.
  6. Finhakk dill og dryss over gryten ved servering.

Server gryten med tyttebær og kokte poteter eller godt brød.

Kantareller kan godt byttes ut med annen sopp som for eksempel aromasopp eller østerssopp. Annen vill sopp egner seg også. Har du tørket sopp, kan du bløtlegge den i varmt vann noen minutter og ha dem direkte i gryten. Bløtleggingsvannet gir ekstra smak.
Dypfryst lammeskav får du kjøpt i velassorterte matbutikker. Spør eventuelt i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær eller skav av skiver 1-4 millimeter tykke.