Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid siden vannet koker på langt under 100 grader! 

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
  • 4 ss rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og ha det over i en bolle. Tilsett pepper, gurkemeie og salt.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og tilsett laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. Tilsett hakket løk, hvitløk og ingefær og stek videre i 30 sek. Tilsett så karve, koriander, chili og muskat.
  3. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør godt under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svak varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.

Pynt med hakket fersk koriander og server med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.