Lammefilet med sopp og ristede småpoteter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av lam -
0,5 ts salt (evt.maldonsalt) -
0,5 ts nykvernet pepper -
2 stilker frisk rosmarin -
2 ss smør til steking
Saus:
-
6 dl vann /stekesjy -
1,5 ss maisenna -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Sopp:
-
400 g skogsopp -
2 stilker frisk rosmarin -
0,5 ts salt (evt.maldonsalt) -
0,5 ts nykvernet pepper -
2 ss smør til steking
Stekte småpoteter:
-
800 g småpoteter -
0,5 ts salt (evt.maldonsalt) -
2 ss smør til steking
Slik gjør du
- Kok potetene.
- Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Sett i et steketermometer og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har 65 grader kjernetemperatur. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen.
- Stek soppen i margarin med salt, pepper og rosmarin. Kok ut stekepannen med resten av vannet.
- Ha utkoket over i en kjele. Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
- Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.