Lammecarré med salsa verde og søtpoteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg lammecarré -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin -
1 pose
Salsa verde:
-
2,5 dl frisk persille -
1 potte frisk oregano -
skall og saft av
0,5 stk. sitron -
1 båt hvitløk -
1,5 dl olivenolje
Søtpotetskiver:
-
800 g søtpotet -
0,5 dl olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 potte frisk timian -
2 ss smør
Slik gjør du
- Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carreen, krydre med salt og pepper.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Legg kjøttet over i en langpanne.
- Sett langpannen inn i forvarmet ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
- Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.
- Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
- Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Sett opp temperaturen i stekeovnen til 225°C, og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.
Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat