Lammecarré med salsa verde og søtpoteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré er mørt og smakfullt kjøtt som her får følge av salsa verde og ovnsbakte skiver av søtpotet. Imponer med denne når du får gjester.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammecarré
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 pose

Salsa verde:

  • 2,5 dl frisk persille
  • 1 potte frisk oregano
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hvitløk
  • 1,5 dl olivenolje

Søtpotetskiver:

  • 800 g søtpotet
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss smør

Slik gjør du

 

  1. Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carreen, krydre med salt og pepper.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Legg kjøttet over i en langpanne.
  3. Sett langpannen inn i forvarmet ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. 
  5. Finhakk persille og oregano og bland det med finrevet sitronskall og sitronsaft, finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  6. Skjær søtpoteter i ½ cm tynne skiver og ha dem i en bolle. Ha i olje, salt, pepper og finhakket timian og bland godt. Legg søtpotetskivene i et taksteinsmønster i en ildfast form eller langpanne. Sett opp temperaturen i stekeovnen til 225°C, og sett inn formen med søtpoteter. Når potetskivene er møre og har fått en fin gyllen farge er de ferdige.

Server lammecarré med søtpoteter, salsa verde og salat