Lammebiff med couscoussalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig, perfekt lammebiff trenger ikke kronglete tilbehør - det holder med en smakfull, frisk couscoussalat. Lammemørbrad, flatbiff av lam og lam ytrefilet egner seg til denne retten.
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 dl couscous -
2,5 dl vann -
1 ts salt -
0,5 stk. agurk -
2 stk. tomat -
1 stk. rødløk -
0,5 potte frisk mynte -
0,5 bunt bladpersille -
0,5 stk. sitron -
0,5 dl olivenolje
Lammebiff
-
800 g ytrefilet av lam , flatbiff eller mørbrad av lam -
1 ss smør -
1 ss nøytral olje
Slik gjør du
- Kok opp vann, olje og salt, og tilsett couscous. Rør om, og la det trekke i 4-5 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
- Skjær agurk, tomat og løk i små biter, og bland dette inn i couscousen sammen med hakket mynte og persille.
- Bland inn sitronsaft og olivenolje og smak til med litt salt og pepper. La gjerne salaten stå og utvikle smak en times tid før servering.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Skjær kjøttet i passe store biffer. Sett til side.
- Varm en stekepanne og ha i smør og olje. Når skummet legger seg er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek lammebiffene to minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk varmen og etterstek i 3-4 minutter. Legg biffene over på en tallerken og la dem hvile noen minutter.