Lam med couscous fra Algerie

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 250 g tørkede kikerter
  • 250 g gulrot
  • ca. 3 dl vann
  • 250 g løk
  • 250 g aspargesbønner
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts salt

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss frisk kruspersille , finhakket

Slik gjør du

  1. Legg kikertene i kaldt vann over natten. Kok dem deretter i ca 1 ½ timer.
  2. Skrell løk og gulrot og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Vask og del aspargesbønnene i to.
  3. Del lammekjøttet i store biter. Stek finhakket hvitløk i en stor gryte og ha i lammekjøttet. Stek det til lammekjøttet har fått en fin brun farge rundt hele. Ha i kikerter og gulrot. Dekk det hele med vann.
  4. Ha i krydderene og la det koke i ca. 45 minutter med lokk til kjøttet er mørt. Ha deretter i løk og aspargesbønner. La det hele koke i 15 minutter.
  5. Kok opp vannet til couscousen, sammen med olje og salt. Ta kjelen fra kokeplaten og hell i couscousen. Legg på lokk og la det trekke.
  6. Legg couscousen på et fat og lag et hull i midten. Full hullet med kjøttblandingen.

Dryss over hakket persille. Server med chilisaus.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.