Lam med couscous fra Algerie
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g tørkede kikerter -
250 g løk -
250 g gulrot -
250 g aspargesbønner -
1 kg benfritt lammekjøtt -
2 båter hvitløk , finhakket -
2 ss nøytral olje til steking -
ca.
3 dl vann -
0,25 ts malt ingefær -
0,25 ts malt kanel -
0,5 ts salt -
2 ss frisk kruspersille , finhakket
Couscous:
-
4 dl vann -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
4 dl couscous
Slik gjør du
Server med chilisaus.