Lam med couscous fra Algerie
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg benfritt lammekjøtt -
2 ss nøytral olje til steking -
2 båter hvitløk , finhakket -
250 g tørkede kikerter -
250 g gulrot -
ca.
3 dl vann -
250 g løk -
250 g aspargesbønner -
0,25 ts malt ingefær -
0,25 ts malt kanel -
0,5 ts salt
Couscous:
-
4 dl couscous -
4 dl vann -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
2 ss frisk kruspersille , finhakket
Slik gjør du
- Legg kikertene i kaldt vann over natten. Kok dem deretter i ca 1 ½ timer.
- Skrell løk og gulrot og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Vask og del aspargesbønnene i to.
- Del lammekjøttet i store biter. Stek finhakket hvitløk i en stor gryte og ha i lammekjøttet. Stek det til lammekjøttet har fått en fin brun farge rundt hele. Ha i kikerter og gulrot. Dekk det hele med vann.
- Ha i krydderene og la det koke i ca. 45 minutter med lokk til kjøttet er mørt. Ha deretter i løk og aspargesbønner. La det hele koke i 15 minutter.
- Kok opp vannet til couscousen, sammen med olje og salt. Ta kjelen fra kokeplaten og hell i couscousen. Legg på lokk og la det trekke.
- Legg couscousen på et fat og lag et hull i midten. Full hullet med kjøttblandingen.
Dryss over hakket persille. Server med chilisaus.
Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.