Lam med couscous fra Algerie

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g tørkede kikerter
  • 250 g løk
  • 250 g gulrot
  • 250 g aspargesbønner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • ca. 3 dl vann
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss frisk kruspersille , finhakket

Couscous:

  • 4 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl couscous

Slik gjør du

Server med chilisaus.