Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam Lemonato - gresk lammegryte

Lam Lemonato - gresk lammegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 24 stk. sjalottløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss rapsolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad
  • Saft og skall av 1 stk. sitron
  • 2 blader frisk salvie eller 2 ts tørket
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sitronpepper
  • 100 g grønnkål
  • 100 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 35 g
Protein 38 g
Karbohydrater 7 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nydelig lammegryte med smak av Middelhavet! Prøv matelskeren Apostolos sin lammefavoritt, og les hans historie om kjærlighet til mat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt lammekjøtt
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. purre
  • 24 stk. sjalottløk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss rapsolje
  • 1 dl hvitvin
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 2 stk. laurbærblad
  • Saft og skall av 1 stk. sitron
  • 2 blader frisk salvie eller 2 ts tørket
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts sitronpepper
  • 100 g grønnkål
  • 100 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 35 g
Protein 38 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med kokte poteter eller godt, ferskt brød.

Grillet sitron er godt å presse over kjøttet ved servering. Del sitron i to og grill på høy varme eller stek i tørr stekepanne til snittflaten har blitt nesten svart og sitronen er myk. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 03.11.2024 21:28:41