Lam Karahi
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en variant med norsk fårikålkjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g fårikålkjøtt -
10 båter hvitløk -
6 ss revet frisk ingefær -
4 ss smør -
1,5 dl solsikkeolje -
5 stk. grønn chili -
1 ts salt -
1 ts malt chilipepper -
1,5 dl yoghurt naturell eller creme fraiche -
3 stk. tomat -
1 ts garam masala -
1 stk. rød paprika -
2 stk. vårløk -
4 dl vann
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.
- Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet.
- Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg.
- Tilsett smør og chili. Rør rundt.
- Ha i yoghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.
- Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.
Server gjerne med ris eller brød.