Lam Karahi

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karahi er en rett fra Nord India, og lages ofte med geitekjøtt. Vi hat latt oss inspirere, og laget en variant med norsk fårikålkjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 10 båter hvitløk
  • 6 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 5 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt chilipepper
  • 1,5 dl yoghurt naturell eller creme fraiche
  • 3 stk. tomat
  • 1 ts garam masala
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. vårløk
  • 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter. Fjern bein.
  2. Rens hvitløksbåtene. Skrell og riv ingefæren. Hakk chili. Ha olje i en gryte og brun kjøttet. 
  3. Tilsett hvitløk og ingefær. Bland sammen og tilsett vann. La det småkoke uten lokk til det meste av vannet er fordampet. Pass på at det ikke svir seg. 
  4. Tilsett smør og chili. Rør rundt.
  5. Ha i yoghurt, garam masala og chilipulver. Kok til kjøttet er mørt.
  6. Hakk paprika, tomat og vårløk fint, og tilsett i gryta. Gi det et oppkok.

Server gjerne med ris eller brød.