Lakseruller
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Smakfulle, små munnfuller! Lakserull er den perfekte retten på tapasbordet. Deilig, røkt laks fylt med myk ostekrem, servert på sprøtt knekkebrød. Nam!
Ingredienser
6 porsjoner
-
150 g røkelaks -
2 ss kremost naturell -
2 ss crème fraîche orginal, 35 % -
0,5 stk. vårløk -
0,25 ts revet sitronskall -
0,5 ts sitronsaft -
2 ss finhakket frisk gressløk -
1 ss sesamfrø -
ca.
80 g knekkebrød
Slik gjør du
- Legg røkelaksskivene utover på plastfolie i et rektangel. Pass på at skivene overlapper hverandre og dekker hele rektangelet.
- Bland sammen crème fraîche og kremost naturell, Bruk eventuelt en stavmikser eller en håndmikser for å få blandingen myk og jevn.
- Ha i finhakket vårløk, revet sitronskall og sitronsaft, smak til med grovkvernet pepper. Rør alt sammen.
- Smør blandingen på lakseskivene. Rull sammen, og stram til folien. Legg rullen i kjøleskap i 20-30 minutter.
- Kutt gressløk og bland sammen med sesamfrø. Pakk ut lakserullen og dryss over blandingen på alle sider.
- Skjær i 1-2 cm tykke skiver. Legg skivene på en bit godt knekkebrød.