Lakseruller

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smakfulle, små munnfuller! Lakserull er den perfekte retten på tapasbordet. Deilig, røkt laks fylt med myk ostekrem, servert på sprøtt knekkebrød. Nam!

Ingredienser

6  porsjoner
  • 150 g røkelaks
  • 2 ss kremost naturell
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 stk. vårløk
  • 0,25 ts revet sitronskall
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss sesamfrø
  • ca. 80 g knekkebrød

Slik gjør du

  1. Legg røkelaksskivene utover på plastfolie i et rektangel. Pass på at skivene overlapper hverandre og dekker hele rektangelet. 
  2. Bland sammen crème fraîche og kremost naturell, Bruk eventuelt en stavmikser eller en håndmikser for å få blandingen myk og jevn. 
  3. Ha i finhakket vårløk, revet sitronskall og sitronsaft, smak til med grovkvernet pepper. Rør alt sammen.
  4. Smør blandingen på lakseskivene. Rull sammen, og stram til folien. Legg rullen i kjøleskap i 20-30 minutter.
  5. Kutt gressløk og bland sammen med sesamfrø. Pakk ut lakserullen og dryss over blandingen på alle sider. 
  6. Skjær i 1-2 cm tykke skiver. Legg skivene på en bit godt knekkebrød.