Kyllingleverpaté
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne kyllingleverpatéen er overraskende enkel å lage. Den kan du sette frem på julefrokostbordet eller på en innholdsrik buffet. Har du venner som setter pris på spiselige gaver, så kan den pakkes inn i cellofan og overleveres med gode juleønsker.
Ingredienser
4 porsjoner
-
500 g kyllinglever -
1 ss smør -
300 g kyllingkjøtt fra lår eller filet -
3 stk. egg -
3 ss konjakk eller akevitt -
0,25 ts kajennepepper -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ts finhakket frisk timian eller salvie -
50 g grovhakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
Oppbevar patéen kaldt, så er den holdbar ("uåpnet") i ca. en uke. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi den bort sammen med et lite glass gelé til serveringen.
Varier smakstilsetningene etter hva du liker best, for eksempel noen hakkede tørkede fikener, hakkede tranebær, bacon eller grønn pepper. Det er også nydelig å grovhakke noen biter kylling- eller andelever og blande i farsen før den stekes, for å få et mer rustikt utseende på pateen.