Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllinggryte á la bacalao

Kyllinggryte à la bacalao

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)

olje til steking

salt og kvernet pepper

  • 5 dl hvitvin
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 6 blader frisk salvie
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 stk. bifftomat
  • 3 skiver bacon i strimler

ei klype sukker

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en kyllinggryte litt à la Bacalao, og server den rykende varm i dype tallerkener med godt brød til!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g)

olje til steking

salt og kvernet pepper

  • 5 dl hvitvin
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 6 blader frisk salvie
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk i båter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 stk. bifftomat
  • 3 skiver bacon i strimler

ei klype sukker

Slik gjør du

  1. Del kyllingen i 8 biter. Stek bitene i olivenolje og ha på salt og kvernet pepper.
  2.  Legg bitene over i en gryte. Kok ut pannen med litt vann og en buljongterning og ha det i gryten. Tilsett vin, tomatjus, tomatpuré, urter og laurbærblad. La det småkoke/trekke under lokk i ca. 15 minutter.
  3. Skrell poteter og del dem i kløfter. Ha poteter, løkbåter og chili i gryten og la det koke ca. 10 minutter eller til potetene er møre. Tilsett paprikastrimler, tomater i grove biter og bacon mot slutten av koketiden. Smak til med salt og kvernet pepper.

Kyllinggryten serveres rykende varm i dype tallerkener med godt brød til. Pynt eventuelt med litt sprøtt bacon og urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 11:05:16