Kyllingconfit
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Å confitere betyr å koke i fett og er en gammel, tradisjonsrik konserveringsmetode fra Frankrike. Ofte ble confiten laget tidlig på høsten og så tatt fram og servert til jul. Tilberedt slik blir kjøttet holdbart i opptil et halvt år.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. kyllinglår naturell -
1 stk. hvitløk i båter -
1,5 kg smør
Krydderblanding:
-
0,5 ts malt spisskummen -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts malt kanel -
0,5 ts malt allehånde -
0,5 ts malt ingefær -
0,25 ts revet muskatnøtt -
0,5 krm malt nellik -
0,25 ts tørket timian (smuldret) -
1 stk. knust laurbærblad -
8 ss salt
Slik gjør du
Varm kyllinglårene i stekepanne eller i ovn, og server dem som forrett med ovnsbakte grønnsaker og en god dressing, eller som hovedrett med potetmos med oliven og ristete cherrytomater.