Kyllingconfit

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Å confitere betyr å koke i fett og er en gammel, tradisjonsrik konserveringsmetode fra Frankrike. Ofte ble confiten laget tidlig på høsten og så tatt fram og servert til jul. Tilberedt slik blir kjøttet holdbart i opptil et halvt år. 

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 1,5 kg smør

Krydderblanding:

  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 krm malt nellik
  • 0,25 ts tørket timian (smuldret)
  • 1 stk. knust laurbærblad
  • 8 ss salt

Slik gjør du

Varm kyllinglårene i stekepanne eller i ovn, og server dem som forrett med ovnsbakte grønnsaker og en god dressing, eller som hovedrett med potetmos med oliven og ristete cherrytomater.