Kyllingconfit

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Å confitere betyr å koke i fett og er en gammel, tradisjonsrik konserveringsmetode fra Frankrike. Ofte ble confiten laget tidlig på høsten og så tatt fram og servert til jul. Tilberedt slik blir kjøttet holdbart i opptil et halvt år. 

Ingredienser

  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 krm malt nellik
  • 0,25 ts tørket timian (smuldret)
  • 1 stk. knust laurbærblad
  • 8 ss salt

  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 1,5 kg smør

Slik gjør du

  1. Bland krydder og salt og gni det inn i kyllinglårene. Legg lårene i en kjele og dryss over saltblandingen. Sett kaldt over natten.
  2. Skyll av saltblandingen og tørk lårene godt. Rengjør kjelen og legg i lårene og hvitløken.
  3. Smelt smøret og la det stå i ro til bunnfallet har lagt seg. Hell smøret over lårene til de er helt dekket. Sett formen midt i ovnen og stek ved 135 °C i 2-2 1/2 time til hvitløkbåtene begynner å få farge. Avkjøl lårene til de kan flyttes over i en ønsket beholder.
  4. Sil smøret over lårene slik at de dekkes med et 2 cm. tykt lag. Avkjøl helt og oppbevar kaldt og mørkt.
Varm kyllinglårene i stekepanne eller i ovn, og server dem som forrett med ovnsbakte grønnsaker og en god dressing, eller som hovedrett med potetmos med oliven og ristete cherrytomater.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.