Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingconfit

Kyllingconfit

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 1,5 kg smør

Krydderblanding:

  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 krm malt nellik
  • 0,25 ts tørket timian (smuldret)
  • 1 stk. knust laurbærblad
  • 8 ss salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2175 kcal
Fett 226 g
Protein 32 g
Karbohydrater 3 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Å confitere betyr å koke i fett og er en gammel, tradisjonsrik konserveringsmetode fra Frankrike. Ofte ble confiten laget tidlig på høsten og så tatt fram og servert til jul. Tilberedt slik blir kjøttet holdbart i opptil et halvt år. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 stk. hvitløk i båter
  • 1,5 kg smør

Krydderblanding:

  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 krm malt nellik
  • 0,25 ts tørket timian (smuldret)
  • 1 stk. knust laurbærblad
  • 8 ss salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2175 kcal
Fett 226 g
Protein 32 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Varm kyllinglårene i stekepanne eller i ovn, og server dem som forrett med ovnsbakte grønnsaker og en god dressing, eller som hovedrett med potetmos med oliven og ristete cherrytomater.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:46:58