Kylling tandoori

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori! Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir masse smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

  • 10 stk. hel nellik
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummenfrø
  • frø fra 10 stk. hel kardemomme
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
  • 2 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 5 dl matyoghurt
  • 1 dl sitronsaft

Slik gjør du

1. Rist nellik, korianderfrø, spisskumminfrø og hel kardemomme noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter til du har en jevn og fin krydderblanding.

2. Kjør løk, hvitløk og ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Blandingen skal bli en jevn mos. Tilsett yoghurt, sitronsaft, krydderblanding og litt salt og bland alt godt sammen. 

3. Ta skinnet av kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Ha kyllingbitene i en dobbel pose sammen med marinaden. Vend på posen slik at marinaden fordeler seg godt. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

4. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen i stekeovn på 200 °C og stek i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Pynt med frisk koriander og server gjerne kylling tandoori med en frisk tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.