Kylling med 40 hvitløk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk har.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. rå kylling (ca. 1000 g)
  • 40 båter uskrelte hvitløk
  • 8 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 10 blader frisk salvie
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 ss olivenolje
  • ca. 1 ss revet sitronskall

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut kyllingen i god tid så den får temperert seg. Kutt urtene i små biter men behold halvparten av timianstilkene. Forvarm ovnen til 180° C
  2. Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper, revet sitronskall og resten av urtene.
  3. Legg resten av hvitløken og timianstilkene rundt kyllingen. Stek kyllingen i 90 minutter, la den hvile i minst 15 minutter etter at den er stekt.

Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.