Kylling med 40 hvitløk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk har.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. rå kylling (ca. 1000 g) -
40 båter uskrelte hvitløk -
8 stilker frisk timian -
4 stilker frisk rosmarin -
10 blader frisk salvie -
4 stilker bladpersille -
4 ss olivenolje -
ca.
1 ss revet sitronskall
salt og pepper
Slik gjør du
- Ta ut kyllingen i god tid så den får temperert seg. Kutt urtene i små biter men behold halvparten av timianstilkene. Forvarm ovnen til 180° C
- Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper, revet sitronskall og resten av urtene.
- Legg resten av hvitløken og timianstilkene rundt kyllingen. Stek kyllingen i 90 minutter, la den hvile i minst 15 minutter etter at den er stekt.
Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.