Kvæfjordkake (Verdens beste)
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig kakebunn, sprø marengs og silkemyk vaniljekrem! Kvæfjordkake er norges nasjonalkake, en typisk 17. mai-kake, og går også under navnet Verdens beste. Det skulle vel si alt?
Ingredienser
16 porsjoner
Vaniljekrem:
-
6 dl melk -
8 stk. eggeplomme -
1 dl sukker -
2 ss maisenna -
1 stk. vaniljestang -
5 stk. gelatinplater
Kakebunn:
-
100 g smør -
120 g sukker -
4 stk. eggeplomme -
3 ss melk -
150 g hvetemel -
1 ts bakepulver -
1 ts vaniljesukker
Marengs:
-
4 stk. eggehvite -
200 g sukker -
50 g mandelflak
-
2 dl kremfløte
Slik gjør du
Lyst på en lekker vri på klassiker´n? Bruk en utstikkerform og stikk ut små sirker av bunnen. Fyll med en god klatt krem, topp med deilige bær, litt melis … så har du verdens beste porsjonskaker!