Kvæfjordkake (Verdens beste)

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig kakebunn, sprø marengs og silkemyk vaniljekrem! Kvæfjordkake er norges nasjonalkake, en typisk 17. mai-kake, og går også under navnet Verdens beste. Det skulle vel si alt? 

Ingredienser

16  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 6 dl melk
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater

Kakebunn:

  • 100 g smør
  • 120 g sukker
  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 ss melk
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Marengs:

  • 4 stk. eggehvite
  • 200 g sukker
  • 50 g mandelflak
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar

Lyst på en lekker vri på klassiker´n? Bruk en utstikkerform og stikk ut små sirker av bunnen. Fyll med en god klatt krem, topp med deilige bær, litt melis … så har du verdens beste porsjonskaker!

bar