Krydrede kyllingboller
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Små, krydrede kyllingboller på spyd, supre å grille eller steke i panne. Servert med en frisk yoghurtdipp og avocadomos er dette en deilig, lett liten koserett.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kyllingkjøttdeig -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1,5 ts malt spisskummen -
0,25 ts chilipulver -
1 båt revet hvitløk -
4 stk. sjalottløk -
50 g daggammelt brød smuldret med fingrene -
1 stk. egg -
2 ss frisk koriander -
2 ss nøytral olje
Avocadomos:
-
1 stk. avokado -
saft av
0,5 stk. lime
Yoghurtdipp:
-
0,5 stk. agurk -
2 dl gresk yoghurt
Slik gjør du
- Legg trespyd i vann i 15 til 20 minutter. Det hindrer at spydet begynner å brenne under grilling.
- Sørg for at ingrediensene til kjøttbollene er kalde. Ha kjøttdeigen, i en romslig arbeidsbolle og rør inn saltet. Rør godt til du merker at kjøttdeigen blir litt seig og klebrig. Tilsett pepper, spisskummen, chilipulver, hvitløk, finhakket sjalottløk, brødsmuler og egg.
- Form små boller av farsen og træ dem på trespyd.
- Grill dem noen minutter på alle sider, eller stek dem i stekepanne på middels høy varme. Sjekk at bollene er gjennomstekt.
- Mos avocadoen grovt og bland inn limesaften. Smak til med litt salt og pepper.
- Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær den i terninger. Bland inn yoghurt og smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt til servering.
Server kyllingspydene med most avokado og yoghurtdipp.