Kremet pastasalat med kalkun

Tid
Under 20 min

Rester av kalkun eller kylling egner seg ypperlig i en digg pastasalat. Denne kremede pastasalaten med tranebær og nøtter kan du nyte til middag med et godt stykke brød eller servere som en rett på tapasbordet i julen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g pasta eller 400 g ferdig kokt pasta
  • 300 g rester av rester av kalkun eller kylling
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pk tørkede tranebær (á 110 g)
  • 1 pk pecannøtter (á 45 g), eventuelt mandler

Dressing med valmuefrø:

  • 5 ss yoghurt naturell eventuelt lettrømme
  • 4 ss majones
  • 2 ts eplecidereddik
  • 2 ts sukker
  • 1 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bruk eventuelt rester av pasta. 
  2. Kutt rester av kalkunkjøtt eller kylling i mindre biter.
  3. Kutt selleri i små terninger, finhakk vårløk, grovhakk tranebær og nøtter.
  4. Bland sammen dressingen, smak til med salt og pepper. 
  5. Hell av kokevannet på pastaen, og skyll den raskt i kaldt vann. La vannet renne av. 
  6. Bland pasta og grønnsaker, hold av litt tranebær og nøtter til pynt. 
  7. Vend inn dressingen og ha salaten over i en serveringsskål. Dryss over tranebær og nøtter til pynt.