Kremet pastasalat med kalkun
- Tid
- Under 20 min
Rester av kalkun eller kylling egner seg ypperlig i en digg pastasalat. Denne kremede pastasalaten med tranebær og nøtter kan du nyte til middag med et godt stykke brød eller servere som en rett på tapasbordet i julen.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g pasta eller 400 g ferdig kokt pasta -
300 g rester av rester av kalkun eller kylling -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 stk. vårløk -
1 pk tørkede tranebær (á 110 g) -
1 pk pecannøtter (á 45 g), eventuelt mandler
Dressing med valmuefrø:
-
5 ss yoghurt naturell eventuelt lettrømme -
4 ss majones -
2 ts eplecidereddik -
2 ts sukker -
1 ss valmuefrø
Slik gjør du
- Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Bruk eventuelt rester av pasta.
- Kutt rester av kalkunkjøtt eller kylling i mindre biter.
- Kutt selleri i små terninger, finhakk vårløk, grovhakk tranebær og nøtter.
- Bland sammen dressingen, smak til med salt og pepper.
- Hell av kokevannet på pastaen, og skyll den raskt i kaldt vann. La vannet renne av.
- Bland pasta og grønnsaker, hold av litt tranebær og nøtter til pynt.
- Vend inn dressingen og ha salaten over i en serveringsskål. Dryss over tranebær og nøtter til pynt.