Kremet fiskesuppe med tomatpesto

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en deilig og litt annerledes fiskesuppevariant som egner seg like godt til forrett som til et fullt måltid. Vil du servere den som middag, bør du lage dobbel porsjon. 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet eller steinbitfilet
  • 1 ss margarin eller smør
  • 2 stk. gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,5 stk. fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 8 dl fiskebuljong (utblandet) eller fiskekraft
  • 2 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

  1. Skjær om nødvendig vekk skinn og bein og del fiskefiletene i mindre biter.
  2. Kutt gulrot, sellerirot, purre og fennikel i fyrstikklange tynne staver eller i tynne skiver.
  3. Smelt margarin eller smør i en vid kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på middels varme uten at de tar farge. Dryss over mel og rør det inn.
  4. Tilsett tomatpesto, matfløte og fiskekraft. Kok opp, senk varmen og legg i fiskebitene. La suppen småkoke i 10 minutter, til fisken er ferdig.
  5. Smak til med salt og kvernet pepper, dryss over hakkede urter og server suppen rykende varm.