Kremet appelsinsaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En enkel saus med frisk smak av appelsin. Denne sausen passer spesielt got til retter av kylling, kalkun og and, og kan godt serveres både varm og kald.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. sjalottløk -
1 ss smør -
0,5 stk. hakket rød chili (evt. litt mer) -
2,5 dl stekesjy /kraft (og evt. hvitvin) -
2,5 dl appelsinjuice -
3 dl crème fraîche orginal, 35 % -
ca.
1 ts revet appelsinskall (evt. litt mer)
salt og kvernet pepper
Slik gjør du
- Fres løk og chili blank i smør, tilsett stekesjy/kraft/hvitvin og appelsinjus. Kok inn til det halve.
- Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med revet appelsinskall, salt og pepper.
Sausen kan også serveres kald:
- Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Avkjøl.
- Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering.