Krakelerte egg i lakserede

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Server en lekker forrett av krakelerte egg med røkelaks. Har du sett på maken?

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. egg
  • 1 pk alfalfaspirer
  • 6 stilker frisk estragon
  • 6 skiver røkelaks , gjerne einerrøket

Lake:

  • 5 dl solo
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2,5 ss gurkemeie

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6 minutter og avkjøl.
  2. Kok opp ingrediensene til laken og avkjøl.
  3. Bruk baksiden av en teskje og kakk sprekker i eggene. Legg dem ned i laken (skallet er på) slik at laken dekker alle eggene. Legg eventuelt en tallerken over som presser eggene ned. Ikke bruk plast, bruk heller et stort glass med lokk. Snu glasset forsiktig et par ganger slik at kryddret ikke blir liggende i bunnen. Sett eggene kaldt til dagen etter.
  4. Skrell eggene og de har fått et fint, gult mønster. Legg litt salat eller spirer på tallerken. Lag en ”rede” av laks og sett et krakelert egg oppi. Pynt med en urt.