Konfektmoussekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne festkaken er faktisk ikke så vanskelig å lage som det kan se ut til. Smaken er helt nydelig!
Ingredienser
porsjoner
Nøttebunn:
-
4 stk. eggehvite -
125 g sukker -
125 g hasselnøtter -
25 g hvetemel
Sjokolademousse:
-
4 stk. eggeplomme -
5 dl kremfløte -
25 g sukker -
2 ss konjakk -
300 g kokesjokolade -
4 stk. gelatinplater -
0,5 dl vann
Glasur:
-
100 g kokesjokolade -
1 dl kremfløte -
50 g smør
Pynt:
-
100 g pistasjnøtter -
4 stk. kumquat -
1 stk. frisk fiken
Slik gjør du
- Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel.
- Ha hassselnøttene i en hurtigmikser. Bland det forsiktig sammen. Ha røren i en bakepapirkledd springform (24 cm).
- Stek bunnen ved 180º C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen og legg bunnen på et fat og sett på formringen rundt.
- Visp sammen eggeplommer, sukker og 1 dl fløte og ha det i en kjele. Varm opp til den tykner, rør hele tiden.
- Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme eggekremen og rør godt. Avkjøl massen litt.
- Legg gelantinplatene i vann ca. 5 minutter og smelt dem i kokende vann.
- Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen (bruk en slikkepott). Tilsett gelatin i en tynn stråle og smak til med konjakk.
- Hell sjokolademoussen over nøttebunnen (som står i formen). La kaken stå i kjøleskapet over natten. (Kan settes i fryseren når den er stiv. Dekk den til, tines i kjøleskap og ha over glasuren)
- Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen med en slikkepott. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet. Pynt kaken og server.
Frukten blir ekstra fin hvis den glaseres i for eksempel i eplegelé.