Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Konfektmoussekake

Konfektmoussekake

Ingredienser

porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 25 g hvetemel
  • 125 g hasselnøtter

Sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 25 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 300 g kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss konjakk

Glasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 4 stk. kumquat
  • 1 stk. frisk fiken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 442 kcal
Fett 33 g
Protein 7 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne festkaken er faktisk ikke så vanskelig å lage som det kan se ut til. Smaken er helt nydelig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 25 g hvetemel
  • 125 g hasselnøtter

Sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 25 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 300 g kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss konjakk

Glasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 4 stk. kumquat
  • 1 stk. frisk fiken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 442 kcal
Fett 33 g
Protein 7 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Frukten blir ekstra fin hvis den glaseres i for eksempel i eplegelé.

Likte du denne kaken? Da bør du også ta en titt på trøffel- og vaniljekremkaken vår!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 14:36:46