Konfektmoussekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne festkaken er faktisk ikke så vanskelig å lage som det kan se ut til. Smaken er helt nydelig!

Ingredienser

porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Sjokolademousse:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g kokesjokolade
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl vann

Glasur:

  • 100 g kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g smør

Pynt:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 4 stk. kumquat
  • 1 stk. frisk fiken

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel.
  2. Ha hassselnøttene i en hurtigmikser. Bland det forsiktig sammen. Ha røren i en bakepapirkledd springform (24 cm).
  3. Stek bunnen ved 180º C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen og legg bunnen på et fat og sett på formringen rundt.
  4. Visp sammen eggeplommer, sukker og 1 dl fløte og ha det i en kjele. Varm opp til den tykner, rør hele tiden.
  5. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme eggekremen og rør godt. Avkjøl massen litt.
  6. Legg gelantinplatene i vann ca. 5 minutter og smelt dem i kokende vann.
  7. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen (bruk en slikkepott). Tilsett gelatin i en tynn stråle og smak til med konjakk.
  8. Hell sjokolademoussen over nøttebunnen (som står i formen). La kaken stå i kjøleskapet over natten. (Kan settes i fryseren når den er stiv. Dekk den til, tines i kjøleskap og ha over glasuren)
  9. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen med en slikkepott. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet. Pynt kaken og server.
Frukten blir ekstra fin hvis den glaseres i for eksempel i eplegelé.