Kokosbollekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en kake både store og små liker. Myk skumkake inni og mørk sjokolade utenpå, akkurat som kokosboller. Nam!
Ingredienser
-
6 stk. gelatinplater -
5 stk. eggehvite -
4 dl sukker -
1 ts vaniljesukker -
0,5 dl vann -
ca.
4 ss kokosmasse til formen
Sjokoladeglasur:
-
60 g kokosfett (delfiafett) -
100 g mørk sjokolade -
4 ss kokosmasse
Slik gjør du
1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann, ca. 5 minutter.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.
3. Kok opp vann og trekk kjelen til side. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i bollen med marengsmassen. Pisk til blandingen er myk og blank, ca. 5 minutter.
4. Spray en springform, 22 cm i diameter, med formfett. Dryss kokosmasse i formen og vend på den slik at det fester seg i hele formen. Hell marengsmassen i formen og stryk massen forsiktig utover slik at overflaten blir jevn. Bank formen lett i benkeplaten for å få bort eventuelle luftbobler. Sett kaken kjølig til den har stivnet.
5. Smelt sjokolade og kokosfett i en bolle over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Rør sjokoladeblandingen glatt. Bruk en liten spiss sniv og skjær langs kanten av kaken før du tar bort formen. Sett kaken på en rist og hell forsikitg over glasuren. Dryss kokosmasse over til slutt og sett kaken over på et fat.