Kjøttpai
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Kjøttpaier lages i land over hele verden og det finnes utallige ulike typer. Vår kjøttpai er den typen mange forbinder med trivelige måltider på engelske puber, tradisjonelt servert med "gravy, mash and peas". Det er en herlig tilfredsstillende, smakfull og lekker rett, og perfekt å sette på bordet for gode venner.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg -
2 stk. løk -
3 båter hvitløk -
5 dl kjøttbuljong (utblandet) -
3 dl mørkt øl (guinness eller stout) -
5 kvister frisk timian eller tørket -
3 stk. laurbærblad -
500 g aromasopp eller annen sopp -
0,5 ss sennepspulver eller annen sennep -
2 ss worchestershiresaus -
2,5 ss maisenna -
ca.
1,5 dl vann -
0,5 potte bladpersille -
2 ss nøytral olje til pensling -
1 stk. egg
Paideig
-
200 g smør eller margarin -
300 g hvetemel -
1 ts salt -
1 dl kaldt vann
Slik gjør du
Server paien på tradisjonelt engelsk vis med brun saus, grønne erter og en god potetmos, eller med en stor bolle frisk salat.