Kirsebærsaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Deilige, søte kirsebær i selskap med kanel, ingefær, sennep og appelsin. Resultatet blir en tykk og god saus som passer ypperlig til reinsdyrkjøtt, og annet vilt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 boks hermetiske kirsebær (á 400 g) -
1 stk. hel kanel -
100 g rørsukker -
1 bit frisk ingefær (ca. 2 cm) -
1 ss sennep -
saft og skall av
1 stk. appelsin -
2 dl kjøttbuljong (utblandet) , eventuelt stekesjy -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
1. Hell kirsebær i en liten kjele og kok forsiktig opp.
2. Tilsett kanelstang, sukker, revet ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 20-25 minutter. Klem litt på kirsebærene slik at de blir myke og godt innkokte. Smak til med salt og kvernet pepper.
Lager du en stek, hell gjerne litt stekesjy fra steken i sausen rett før servering.