Kirsebærsaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilige, søte kirsebær i selskap med kanel, ingefær, sennep og appelsin. Resultatet blir en tykk og god saus som passer ypperlig til reinsdyrkjøtt, og annet vilt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske kirsebær (á 400 g)
  • 1 stk. hel kanel
  • 100 g rørsukker
  • 1 bit frisk ingefær (ca. 2 cm)
  • 1 ss sennep
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) , eventuelt stekesjy
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Hell kirsebær i en liten kjele og kok forsiktig opp.

2. Tilsett kanelstang, sukker, revet ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 20-25 minutter. Klem litt på kirsebærene slik at de blir myke og godt innkokte. Smak til med salt og kvernet pepper.

Lager du en stek, hell gjerne litt stekesjy fra steken i sausen rett før servering.