Karamellkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Litt kremfløte og noen ekstra ingredienser, og du får en deilig kremkake!
Ingredienser
12 porsjoner
-
5 stk. egg -
150 g sukker -
150 g hvetemel -
1 ts bakepulver
Karamellsaus:
-
2 dl kremfløte -
125 g sukker -
2 ts vaniljesukker
Fyll og pynt:
-
4 dl kremfløte -
1 stk. banan , i skiver -
3 ss melk
sjokoladechips til pynt
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blandingen sikk sakk ned i en smurt, bakepapirkledd form 24 cm. Stek på 160 °C i ca. 45 minutter.
- Kok opp kremfløte til karamellsaus. Brun sukker i en teflonbelagt kjele. Spe med varm fløte og la sausen koke til den tykner, ca. 5 minutter. Tilsett vaniljesukker. Avkjøl.
- Pisk kremfløte til luftig krem. Bland 1/3 av kremen med karamellsausen.
- Del kakebunnen i to lag og dynk med melk. Fyll kaken med bananskiver og karamellkrem. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med sjokoladechips.
Kjøp ferdig sukkerbrød, og du har en festkake på under 20 minutter.