Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellostekake

Kantarellostekake

Ingredienser

12  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri
  • 1 ss smør

Spinatfyll:

  • 0,5 pk frossen spinat
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 3 dl kremfløte
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 6 dråper gul konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 366 kcal
Fett 31 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri
  • 1 ss smør

Spinatfyll:

  • 0,5 pk frossen spinat
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 3 dl kremfløte
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 6 dråper gul konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 366 kcal
Fett 31 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 10.11.2024 20:23:48