Kalvesauté

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvekjøtt hører hjemme hvor de matglade samles. Sauté er et kokkebegrep og betyr finere gryte, en gryte med så mørt kjøtt at det ikke behøver å koke i større grad før det er ferdig.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 10 stk. aspargesbønner
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør

Slik gjør du

 1. Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte.

 2. Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder, og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter.

 3. Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta. Rør maizena ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

 Server gjerne med ristet brød og aioli.