Kålrotstappe med potet og gulrot

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak og passer til både røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt flesk eller bayonneskinke. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. potet (melne)
  • 0,5 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 0,25 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot, gulrot og poteter.
  2. Skjær alt i  biter og kok helt møre i usaltet vann.
  3. Hell av kokevannet og la rotgrønnsakene dampe seg tørre et par minutter. Mos dem for hånd eller med stavmikser. La det gjerne være igjen litt biter. 
  4. Tilsett fløte og smør til passe tykk konsistens. Smak til med muskat, salt og  pepper.