Julelaks
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. laksekotelett -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør -
12 stk. brokkolini
Syltet agurk:
-
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik -
1 ss gule sennepsfrø (kan sløyfes) -
1 stk. stjerneanis (kan sløyfes) -
1 stk. agurk , eller to miniagurker -
2 ss grovhakket frisk dill (kan sløyfes)
Poteter:
-
800 g mandelpotet -
1 ss grovhakkede friske urter -
1 ss smør
Hollandaise:
-
2 dl vann -
30 g finhakket løk -
1 ss eddik, 7 % -
0,5 ts salt -
0,5 ts knust hel pepper -
1 stk. lite laurbærblad -
2 stk. eggeplomme -
200 g klaret smør eller margarin -
1 ss sitronsaft