Julelaks

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. laksekotelett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 12 stk. brokkolini

Syltet agurk:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss gule sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
  • 1 stk. agurk , eller to miniagurker
  • 2 ss grovhakket frisk dill (kan sløyfes)

Poteter:

  • 800 g mandelpotet
  • 1 ss grovhakkede friske urter
  • 1 ss smør

Hollandaise:

  • 2 dl vann
  • 30 g finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 1 stk. lite laurbærblad
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør eller margarin
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

bar